Blog

Elke maand deel ik mijn must-go's op de lifestyle blog 'Marvelousz'. Dit keer komen mijn favoriete ontbijt en lunch tentjes uit Rotterdam aan bod.

De Markthal, Feyenoord, de Kunsthal, de mooie skyline; Rotterdam is hot! En onlangs weer uitgeroepen tot beste stad om in te leven. Volgens de leuke en fitte  Liselotte van het Rotterdamse het PR Meisje ook de beste stad om lekker & gezond te ontbijten en te lunchen. Ze deelt graag haar favoriete adresjes en ik ga zeker eens langs, jij ook? Want van die foto’s loopt het water toch in je mond?! 

Ik ben 3 keer per week in de sportschool te vinden waar ik onder andere train met een personal trainer. Op woensdagochtend om 07:30 uur (ja echt..) volg ik een les HIIT van een uurtje. Het is inmiddels gewoonte om mezelf daarna te trakteren op een açai bowl en een slowjuice sapje (slanky janky is mijn favoriet, of dat nou door de naam komt ) bij Sajoer – Botersloot 46A. Ik kom er inmiddels al zó lang en zó vaak dat ik niet meer hoef te bestellen, als ik binnenkom weten ze al genoeg. Sinds kort hebben ze ook boekweit pannenkoekjes en die zijn op z’n zachts gezegd heerlijk. Eén portie is groot genoeg om te delen, dat is fijn want dan hoef je niet te kiezen tussen de açai bowl en de pannenkoekjes. Gewoon allebei bestellen dus!

Even snel bijpraten met vriendinnen of voor een business and pleasure koffie’tje kom ik graag bij Urban 9 – Botersloot 44A. Ze hebben er heerlijk bananenbrood en ook de glutenvrije chocolade taart is niet te weerstaan. Sinds kort heb ik nog een nieuwe favoriete plek, Weena. Weena 202 zit, hoe kan het ook anders aan de Weena. Het fijne hieraan is dat het centraal gelegen is, op loopafstand van het centraal station en het centrum. Handig als je met iemand afspreekt die niet uit Rotterdam komt.

Voor een Healthy maar Ow zo lekker ontbijtje of lunch ga ik naar Bertmans – in Noord, Zaagmolenkade 15. Het ligt niet helemaal op mijn dagelijkse route maar ik rij er graag een stukje voor om. Afgelopen zomer bracht ik 4 weken door op Bali waar ik elke dag ontbeet met pannenkoeken, overal waar ik kwam waren ze anders, dus het was meer een vergelijkend warenonderzoek aan het worden. Van traditionele Balineese groene pannenkoeken tot red velvet of proteïne pannenkoeken ik heb ze allemaal getest. Wanneer deze drang weer opspeelt ga ik naar lilith – Mauritsstraat 217, een piep klein zaakje, waar je soms even moet wachten op een tafeltje maar het is het wachten waard. De blueberry pancakes zijn fantastisch!

Wil je shoppen en een koffie’tje combineren? Ga dan naar Keet – Oppert 2D. Ik kom hier altijd als ik een origineel cadeautje nodig heb. Ze verkopen er namelijk allemaal artikelen van kleine/opkomende merkjes. Het handige is dat je hier ook lekker even kan blijven zitten in de koffie corner. Bestel de cheesecake. Daar zul je geen spijt van krijgen…

Klik op de link om de blog op Marvelousz te bekijken:
http://marvelousz.com/lifestyle/rotterdamse-must-eats/

Blog

Elke maand deel ik mijn must-go's op de lifestyle blog 'Marvelousz'. Dit keer komen mijn favoriete o...

Lees meer
Meer nieuws
  • Blijf op de hoogte

    Blijf op de hoogte

    Wil je op de hoogte gehouden blijven meld je dan aan voor de perslijst door te mailen naar info@hetprmeisje.nl

    Lees meer